man in gray shirt and brown cowboy hat sitting on grass field

Az e-cigaretták leggyakoribb problémái

A dohányosok gyakran érzik úgy, jó lenne már letenni a cigit, elég volt, de általában ezt a nemes elhatározást nem követi tett. Hiába tudják, hogy életmód váltásra lenne szükség, aminek nem része a dohányzás, valamint azt is tudják, hogy a dohányzás egy igen erős függőség, hiába szeretnék kiiktatni az életükből, ez mégsem sikerül.

Az e-cigaretták minőségét a kereskedelmi forgalomba hozatal előtt rendszeresen ellenőrzik, azonban mégis előfordulhat, hogy az adott termékkel kapcsolatban valamilyen probléma merül fel. Mindenképp törekedjünk arra, hogy ne egy ismeretlen gyártó termékét vásároljuk meg.

A leszokás elősegítésére az elektromos cigaretta jó választás. A döntés előtt érdemes azonban tájékozódni arról, hogy az e-cigivel kapcsolatban milyen kérdések merülhetnek fel.

Szivárgás

Ha a tartályt véletlenül túltöltjük, könnyen szivárgás léphet fel. Ilyenkor elég, ha egy kicsit visszaöntünk belőle, majd megtöröljük a tartályt. Nézzük meg azért, hogy ép-e a tartály, mert ha a külseje megrepedt, az is okozhat szivárgást.

Mindig gondosan töltsük fel folyadékkal a patronunkat. Ehhez segítsége nyújt az a kis rovátka, ami az e-cigi patronjának oldalán jelzi, hogy meddig tölthetjük fel.

Kifogyott a folyadék

Kezdetben az e-cigi felhasználók nem minden esetben észlelik azonnal, hogy a tartályból kifogyott a folyadék. A folyadék önmagában is el tud párologni, ha sokáig nem használjuk a készüléket. Mindig figyeljünk arra, hogy elegendő folyadék legyen benne, rendszeresen töltsük fel a tartályunkat.

Szörcsögés

Ha nem vagyunk figyelmesek a patron feltöltésénél, akkor előfordulhat, hogy a középső csőbe is véletlenül folyadék kerül – bár az újabb gyártásúaknál ezt a hibát kiküszöbölték, véletlenül se mehet bele folyadék.

Ilyenkor hallhatjuk a tipikus, szörcsögő hangot. A hibát könnyen tudjuk javítani. Egyszerűen szedjük szét, csavarjuk le az alsó és felső részt, emeljük ki a csövet, és egy szalvétába fújjuk bele a csőből a felesleges folyadékot.

Korai használat

Kezdőknél gyakori hiba, hogy nem hagynak kellő időt a megtöltés után arra, hogy a kanóc megszívhassa magát, így a kanóc nem töltődik fel megfelelően a folyadékkal.