Ezekkel kényeztesd el a férjed

Ha kiegyensúlyozott, boldog, stabil, egészséges párkapcsolatban élünk, nincs szükség külön kényeztetésre. Alap, hogy jók, kedvesek, megértőek, toleránsak vagyunk egymással. Odafigyelünk a másik szükségleteire, az esetleg felmerülő problémákat közösen oldjuk meg.

Tudnunk kell érzelmeinket kifejezni partnerünk felé szavakkal, testbeszéddel, gesztusokkal. Nemcsak kifejeznünk kell, de az ő jelzéseit is éreznünk, fognunk kell, és erre reagálni is.

Szeretlek, szeretlek, szeretlek

Vannak, akik állandóan csak üres frázisokat puffogtatnak, vég nélkül ismételgetik, hogy mennyire szeretik a másikat, de nem tesznek semmit párjukért.

Mi ne legyünk ilyenek.

Mindenképp figyeljünk oda partnerünkre, és minden nap igyekezzünk iránta való törődésünket, figyelmünket, szeretetünket kifejezni. Ne szavakkal, tettekkel.

Vegyük észre, ha kedvetlen, fáradt. Kérdezzük meg, milyen napja volt, és hallgassuk is meg, mikor elmeséli. Közben ne csináljunk mást, csak rá figyeljünk, vegyük fel és tartsuk meg a szemkontaktust. Mindig szakítsunk időt a „mi időnk”-re, amikor valóban csak egymásra figyelünk, egymással foglalkozunk. Tegyünk fel neki kérdéseket, reagáljunk arra, amit elmond. Legyünk figyelmesek.

Dicséret

Nemcsak gyermekünket kell megdicsérni, ha valami újat tanul, valami jót csinál. Párunknál is vegyük észre ugyanezt. És adjunk hangot ennek. Mosolyogjunk sokat, különösen reggel, hogy jól induljon a nap. Legyünk pozitívak. Vegyük észre, ha ő tesz meg valamit, a mi kedvünkért.

Éljünk a jelenben

Ami egy pillanattal ezelőtt történ, az már elmúlt, a következő pillanat pedig még nem jött el. Ne a múlton keseregjünk, ne a jövőtől várjuk a csodát. Éljük meg a pillanatot, éljünk a mának. Mindig legyünk jelen a jelenben, foglalkozzunk a pillanattal, ne egymás mellett, hanem együtt éljünk, ne a múltban, ne a jövőt várjuk. Éljünk a most-ban, hiszen most van most.

Élmények

A közös élményekre nagy szükség van, ezek építik a kapcsolatot. Minden napba csempésszünk egy kis jót. Nem kell nagy dolgokra gondolni, elég egy közös séta, egy közös vásárlás, amit nem rutinszerűen végzünk. Lássunk néha a gyerekek szemével, csodálkozzunk rá a világra közösen, együtt.

A közösen megélt élmények azok, amit soha, senki nem vehet el tőlünk.